keskiviikko 1. toukokuuta 2019

San Gimignano - Colle Val d'Elsa

Cin, Cin! Hauskaa vapun päivää! Täällä Italiassa vapun vietto ei tosin mitenkään erityisesti näy. Koululaisilla on sentään vapaapäivä. Lähdettiin aamulla varhain San Gimignanosta aamiaisbaarin kautta. Keskiaikainen Manhattan näytti nyt aamulla varsin mystiseltä, kun matkailijat eivät olleet vielä saapuneet. Vain muutama vaeltaja oli jo liikkeellä. Unkarilaisryhmä vaeltajia, se vanha tuttu ryhmä, pelmahti ohitse, mutta eivät jääneet aamiaiselle. Ehkä he olivat saaneet aamiaista jo jossain hotellissa tai missä nyt sitten olivatkin yöpyneet. Aamiaisesta muodostuu täällä Italiassa nopeasti aina samanlainen. Kun puuroista ja muista ihanuuksista on turha haaveilla, niin tyydytään siihen mitä on tarjolla. Cafe et cornetto. Voisarvi siis ja mieluiten semplice eli ilman jotain vaniljatöhnää tai hilloa.
Aamut on vaeltajille parhaita. On vielä viileää ja rauhallista, eikä väsymyskään vielä paina.
Kiva vaelluspäivä San Gimignanosta alkoi. Oltiin paljon metsässä ja ylitettiin puroja.
Yhden talon kylä ilmaantui sopivasti, papparainen piti koiran kanssa talon takapihalla kahvilaa. Tarjosi vielä kaupan päälle keksejäkin ja opasti tuleville poluille. Jäi hyvä mieli ja kahvikin oli paljon parempaa kuin " turismus maximus" kaupungissa oli ollut.

Colle Val d'Elsan kaupunkiin saavuttiin yhtä muutaman ruotsalaisen vaeltajan kanssa. Olipa kiva puhua ruotsia, osaan sitä jostain ihmeen syystä paljon paremmin kuin englantia. Colle Val d'Elsa osoittautui todella kivaksi kaupungiksi. Yläkaupunki on vanhempi kuin alakaupunki. Tämä tunnetaan kristallikaupunkina. Vapun kunniaksi maisteltiin Vernaccia, joka on yksi parhaimpia San Gimignanon alueen valkoviinejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti