keskiviikko 8. toukokuuta 2019

Gallina - Radicofani

Tästä pitkästä päivästä lisää, paremmassa vireystilassa. Nyt kutsuu nukkumatti. Gallinan agriturismo hemmotteli meitä edellisenä iltana herkullisella illallisella. Tosin olimme ähky täynnä jo kahden ensimmäisen ruokalajin jälkeen. Isäntä pyysi meitä sitten siirtymään sohvalle nauttimaan Vin santoa ja cantuccineja. Ne on niitä mantelikeksejä, joita dipataan makeaan viiniin. Ranskalainen pariskunta, joilla oli nelivuotias poika pääsi nyt meidän paikalle ruokailemaan. Pikkupoika oli jo syötetty etukäteen, että vanhemmat saivat rauhassa nauttia illallista. Sohvan takana kävi talon kissa asioillaan. Aikamoinen löyhkä pilasi vähän meidän Vin Santo nautintoamme. Ranskalaiset vielä varmaan luulivat, että me löyhkäsimme. Aamulla olimme jo kello seitsemän aamiaisella.
Vielä kuva haisuli kissasta 
Oli tiedossa paljon nousua, kohti Radicofanin kaupunkia, joka on meidän matkaosuuden korkein kohta, jos ei oteta huomioon Montalcinoa, joka oli vielä korkeammalla. Matkan varrella oli raunioitunut kyyhkysten valtaama kirkko, jossa Canterburyn arkkipiispa Sigerico pysähtyi matkallaan Roomaan 900- luvulla. Sigericon syy, että täällä edelleen kuljetaan. 
Matka jatkui lähes koko ajan ylämäkeen. Matkan varrella näkyi isoja lammaslaumoja. Agriturismon isäntä kertoi, että vähän aikaa sitten sudet olivat tulleet vuorilta ja raadelleet monta lammasta. 
Radicofanin linnoituksen torni näkyi vaikka kuinka kauas, mutta nousu jatkui ja jatkui. 
Löydettiin majapaikkaan. Kokonainen talo ja kaksi kerrosta! Päätettiin vielä kavuta linnoitukselle ja se oli kyllä vaivan arvoista. Joka suuntaan näkyi varmaan 50 kilometriä. Radicofani on ollut tärkeä kaupunki Toscanan ja Lazion maakunnan välillä. Tärkeä kaupan keskus myös. Ja historiaa löytyy etruskien aikaan asti ja kauemmaksikin. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti