tiistai 30. huhtikuuta 2019

Gambassi Terme - San Gimignano

Tänään oli tiedossa lyhyt päivämatka, mutta hurjat korkeuserot kyllä yllättivät. Kun aamuvarhaisella ostettiin eväitä pikku ruokapuodista oli kiva huomata kuinka ystävällisiä meille vaeltajille oltiin. Väenväkisin kaupanpäällisiksi työnnettiin vielä yksi leivos. Gambassi Termen ja San Gimignanon väli oli kaunista kumpuilevaa maaseutua, viini - ja oliiviviljelmineen. Mutta kyllä huomasi että tämä on myös kovasti matkailijoiden suosimaa aluetta. Viini tasting ja kaikenmaailman maaseutumajoitusta oli vähän väliä.
Onneksi pidettiin evästauko erään luostarin katoksen alla, jossa oli mukavat tuolit ja pöydät sitä varten, sillä sen jälkeen koittikin pitkällinen ja jyrkkä nousu.

San Gimignano, torneineen alkoi vihdoin näkyä. Se on keskiaikainen kaupunki, jota on keskiajan Manhattaniksikin mainittu. Keskiajalla torneja on ollut liki sata, mutta vain 14 on säilynyt. Rikkaat siis kilpailivat aikoinaan torneilla tai oikeammin sillä, kuka rakentaa korkeimman tornin.
Arkkitehtonisesti jännittävä kaupunki, mutta myös varsinainen turismus maximus kohde. Kyllä me vaan kuitenkin paremmin viihdytään vähän vaatimattomammissa ja vähemmän turistisissa paikoissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti