lauantai 18. toukokuuta 2019

La Storta - Rooma/ Vatikaani

La Stortasta kirjoitti eräs blogin pitäjä, että se ei ole erityisen mielenkiintoinen alue. Olen kyllä samaa mieltä, varsin ankeaa esikaupunkialuetta, ilman sen kummempia nähtävyyksiä. Mentiin aamulla La Stortasta junalla noin viisi kilometriä eteenpäin kohti Roomaa, Monte Mariolle. Näin vältettiin viiden kilometrin kävely erittäin vilkasliikenteisen tien pientareella. Tuntui että väli ei olisi ollut pelkästään ikävä, vaan myös hengenvaarallinen. Monte Mario ( ilon vuori) on se alue, josta muinaiset pyhiinvaeltajat ensi kertaa näkivät Rooman. Siitä nimi.
Monte Mariolta löytyy myös suojeltu puistoalue, jonka läpi myös Via Francigena kulkee.
Alaspäin Monte Mariolta kuljettiin kevyesti. Kaupungin melu kuului kokoajan enemmän ja enemmän.
Vatikaanin Pietarin kirkolle päättyy Via Francigena. Onhan se kieltämättä upea paikka, vaikka ihmismäärä on aina yhtä tyrmäävä.
Rooman hulinaan me ei tällä kertaa haluttu jäädä, vaan lennettiin pitkältä polulta kotipoluille jo samana iltana. Via Francigena oli kolmas pitkä vaellus Italiassa, jonka olemme vaeltaneet. Jos on kiinnostunut kulttuurista, museoista ja historiasta, reitillä on paljon koettavaa. Meidänkin välille osui monta kiinnostavaa kaupunkia. Muita vaeltajia näkee mukavasti, vaikka minkäänlaista tungosta vaeltajien suhteen ei ole. Kovin erämaassa ei kuljeta, luonnosuojelualueilla jonkin verran. Parhaimpana jää mieleen kivat kohtaamiset muiden vaeltajien kanssa sekä muutamat jännittävät kaupungit kuten Radicofani ja Viterbo. Buen camminato, arrivederci!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti