lauantai 4. toukokuuta 2019

Siena - Ponte d'Arbia

Lähdettiin Sienasta aamuvarhain. Edessä oli pitkä kävelymatka. Campo Sienan keskustassa oli nyt tyhjä ihmisistä. Campolla järjestetään se kuuluisa Sienan hevoskilpailu Palio.
Rooman portista jatkui reitti kohti Roomaa.


 Paljon uusia vaeltajia oli lähtenyt Sienasta kohti Roomaa. Askelluksesta pystyi päättelemään kuka taivalsi ensimmäistä päivää ja kuka oli ollut liikkeellä jo pidemmän aikaa. Uhkaavan synkät pilvet vaanivat taivaanrannassa, mutta onneksi sade alkoi vasta kaksi kilometriä ennen Ponte d'Arbiaa.
Ponte d'Arbian pikkukylän majapaikat olivat aika täynnä, mutta erään majapaikan isäntä lupasi, että hänen kaverinsa Sergio voi kyllä majoittaa. Pienistä epäilyistä huolimatta Sergion majoitus osoittautui erinomaiseksi. Oma huoneisto, omalla sisäänkäynnillä ja isolla keittiöllä Sergion talon alakerrassa.
Seitsemältä illalla kylän ainoa pizzeria täyttyi meistä nälkäisistä vaeltajista. Monta tuttua, Torinon väsynyt vanhempi rouva, unkarilaisten ryhmänohjaaja uusien ohjattaviensa kanssa, sekä mukavaa Sienasta lähtenyttä italialaisporukkaa, johon oli törmätty useita kertoja päivän aikana. Kahdeksan ruokalajin illallinen viineineen maksoi vain 18 euroa hengeltä!
Kylän omaa juhlaa, festaa varten oli pystytetty isot telttasysteemit urheilukentän viereen. Illalla teltoissa söi ja juhli varmaan koko kylän väki. Vaeltajat lähtivät nukkumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti