torstai 9. toukokuuta 2019

Radicofani - Acquapendente

Aamulla oli kova sade ja sumu vähensi näkyvyyden aivan minimiin. Kukkulakaupunki oli aivan pilvien sisällä. Oli kiva kun voitiin keittiössämme kokkailla aamiaista. Ja sitten, katastrofi!  Kyllähän minä mutteripannulla osaan keittää kahvia, kun kotonakin aina keitän, mutta... Kaasuliesi ja ykskaks mutteripannun kahva sulaa pois! Voi ei, aikaisemmilla reissuilla on jo hajotettu pari kapselikahvimasiinaa ja nyt tämä. Laitan meidän isännälle, Faustolle viestin: " Una problema! " Fausto asuu kadun toisella puolella ja vastaa jotain italiaksi. Ei ymmärretä mitä. Menen ulko - ovelle mutteripannun kanssa. Fausto tulee unenoöppöreisenä kalsareissaan ovelle. Näytän sulanutta kahvaa ja yritän selittää jotain olemattomalla italian kielen taidollani, bagare ( maksaa). Fausto huitaisee kädellään, toivottaa hyvää matkaa ja painuu ilmeisesti takaisin nukkumaan. Huhhuh! Yllättäen kävely kaupungista pois sujuu helposti ja askel nousee kevyesti. Saatiin nukutuksi todella hyvin Fauston talossa. Ei haittaa, vaikka sataa kaatamalla ja näkyvyys on noin kaksi metriä. Ja miten hienolta tuntuukaan, kun sumu alkaa vähitellen hälvetä ja näkyvyys paranee.


Tie oli vanhaa roomalaisaikaista tietä Via Cassiaa. Kapeaa tietä on myöhemmin hiukan levennetty. Lammaslaitumilta lammaskoirat tulivat tervehtimään kulkijoita.

Puolenpäivän aikaan sää muuttui aurinkoiseksi
 Kolme tsekkimiestä tavattiin picnictauolla. Pohdittiin tulevaa ikävää vaellusosuutta, jossa reitti kulkee aivan vilkasliikenteisen tien reunaa. Ainoa ongelmaosuus tällä reitillä ja opaskirjamme suositteli siirtymään bussiin. Tsekkimiehet sanoivat kävelevänsä aina. Ja kun bussi sitten ehti sujahtaa ohitsemne, totesimme mekin kävelevämme aina. Saatiin seuraksi mukava amerikkalaistyttö Sheya, joka käveli sitten seurassamme Acquapendenten kaupunkiin asti. 
Acquapendente osoittautui taas yhdeksi uudeksi hienoksi, vanhaksi, italialaiseksi kaupungiksi, josta ei ole koskaan aikaisemmin kuullutkaan mitään. 


Illallisella sitten vielä tavattiin herra, joka olikin lähtenyt kävelemään Via Francigenaa jo helmikuussa ja Canterburysta!!! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti