perjantai 10. toukokuuta 2019

Acquapendente - Bolsena

Tätä vaelluspäivää koristivat keltaisena ryöppyävät piikkihernepensaat sekä Lago Bolsenan eli Bolsenan järven ilmestyminen näkyviin. Aamulla Acquapendentessä oli toripäivä ja vähän haikeana silmäilin edullisia pellavamekkoja, mutta rinkkaan ei kyllä mahdu mitään ylimääräistä. Kävely sujui helposti puolimatkan kaupunkiin tasaisten peltoalueiden ja piikkihernepolkujen kautta. San Lorenzo Nuovon kaupunki on nimensä mukaisesti uusi kaupunki, 1700- luvulla rakennettu.
Tiedettiin, että on syötävä runsas lounas, sillä seuraavassa majapaikassamme Ostellossa ei olisi mitään ruokailumahdollisuutta ja vuorella sijaitsevasta Ostellosta olisi järven rannalla sijaitsevaan Bolsenan kaupunkiin matkaa kolmisen kilometriä. Kuuden kilometrin iltalenkki hurjine korkeuseroineen ei oikein houkutellut. 
Kaupungin toiselta laidalta tulikin jo näkyviin Bolsenan järvi, joka on syntynyt tulivuoren kraateriin. 
Bolsenan kaupunki on järven rannalla, mutta varaamamme Ostello majoitus oli jokusen kilometrin ennen kaupunkia ja vuorelle kapuamisen päässä. Kauniiden kukkaketojen kautta. 
Ostellossa ei ollut ketään. Soitettiin isännälle, joka tulikin Bolsenan kaupungista autolla, avasi ovet, ei olisi tajunnut ottaa maksuakaan, ellei rehellisinä olisi informoitu häntä, että emme ole maksaneet majoitusta luottokortilla etukäteen niinkuin hän luuli. Isäntä palasi takaisin kaupunkiin ja me majoitumme tilavasti kaksin tyhjään Ostelloon. Maisemissakaan ei ole valittamista. Järvinäköala ja kaukana näkyy huominen kohde Montefiasconen kaupunki. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti