sunnuntai 12. toukokuuta 2019

Montefiascone - Viterbo

Montefiasconessa etsittiin sunnuntai - aamuna auki olevaa kauppaa, jotta olisi voitu ostaa eväitä. Lopulta auki oleva kauppa löytyikin sitten polun varrelta jo melkein kaupungin ulkopuolelta. Tanskalainen pariskunta lähti melkein samaa matkaa ja amerikkalainen tyttö Sheya oli löytänyt matkaseurakseen ecuadorilaisen kaverin luostarilta. Kaveri ihmetteli kävelijöitä ja päätti lähteä kokeilemaan yhden etapin verran, vaikka olikin tullut vain tapaamaan tätiään luostarille. Alkumatkasta kuljettiin pääosin roomalaisaikaista Via Cassiaa. Ihmeen hyvässä kunnossa on tie edelleenkin.
Ennen Viterbohon saapumista oli yksi polun varren mukavimmista yllätyksistä. Terme del Bagnaccio. Kuumavesikylpylä! Vulkaaninen maaperä tuottaa kuumaa vettä kylpijöiden iloksi. Ja meille vaeltajille sisäänpääsy oli vielä kaiken lisäksi ilmainen. Tämä on vanhaa perua, Roomaan matkaavien pyhiinvaeltajien oli päästävä virkistäytymään ja puhdistautumaan. Eikä kyllä ollut pahitteeksi nykyajan vaeltajillekaan. 
Kuumavesialtaita oli kaikkiaan kuusi ja nautinto olisi ollut täydellinen ellei taivaanrannassa olisi kokoajan jyrähdellyt lähestyvä ukkonen. Oli jatkettava kuumavesiallasloikoilujen jälkeen kohti Viterbota, paavien kaupunkia. 
Viterbo osoittautui suuremmaksi ja hienommaksi kaupungiksi kuin kuvittelimmekaan. Eikä se ukkonenkaan, jyrähtelystään huolimatta sitten tullutkaan niskaamme, vaan selvittiin kaupunkiin lähes kastumatta. 


Majoituttiin mukavaan b&b majoitukseen kaupungin vanhimpaan osaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti