lauantai 25. kesäkuuta 2022

PRATO DI RESIASTA DOGNAAN

Nukuimme Vanhan myllyn majatalossa paremmin kuin missään. Kymmenen tunnin yöunet tosi sympaattisessa paikassa. Tänään oli sitten tarpeellinen kevyt vaelluspäivä. Majatalon isäntä kyyditsi meidät autollaan ystävällisesti Chiusaforten kaupunkiin. Tämä lyhensi meidän päivästä kolmen tunnin serpentiinitien ylämäkeen.
Chiusafortessa on lakkautettu juna- asema ja entisestä junaradasta on tehty pyöräilijöille ja kävelijöille mukava reitti. Alpe-Adria pyöräreitistö (399 km) kulkee myös tätä kautta. Ja niitä pyöräilijöitä sitten riitti kymmenittäin ellei sadoittain ja kaikki tulivat meitä vastaan. Tunsimme itsemme oikeiksi sankarikävelijöiksi kun vähän väliä meille peukutettiin ja bravo- huudot kaikuivat. Onhan se kävely tietty vähän raskaampaa kuin pyöräily ja sähköpyöriä tuntui olevan paljon. Dognaan asti päästiin tätä helppokulkuista pyöräilijöiden väylää.
Dognan pieni kaupunki ilmestyi nopeasti näkyviin. Majoituimme kylän ainoaan majapaikkaan, jonne on majoittunut myös italialainen pariskunta, joka söi ehkä meidän aamiaiset Castelmontessa. 😒Myös joku iso partiolaisporukka on täällä. Partiolaisilla ei ehkä herätyskello soi vielä viideltä kuten meillä kävelijöillä. Toivotaan silti rauhaisaa yötä.
Huomenna on koko päivän nousu ilmeisen hienoissa maisemissa Rifugio Fratelli Gregoon. Tämän paikan omistajaan Mateoon, olin yrittänyt ottaa yhteyttä jo kuukausien ajan ja saanut vain kerran muutaman sanan vastauksesi,  half board 48e. Cammino Celesten fb-sivuilla kiersi kuitenkin huhu, että paikka on kiinni, koska siellä ei ole vettä! Montemaggioren mukava emäntä Martina otti asiakseen selvittää onko meillä majoitus Fratelli Gregossa vai ei. Martina oli soittanut Mateolle. Asia kunnossa, majapaikka on! Kiitos Martina!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti