keskiviikko 15. kesäkuuta 2022

AQUILEIASSA

Aamulento Venetsiaan, josta junalla Cervignano del Friuliin. Juna oli paljon myöhässä, ja Venetsiassa Mestren asemalla lippuautomaatit olivat epäkunnossa. Virkailijat totesivat, että ostakaa lippu junasta se on saman hintainen. Siitä tulikin sitten ilmainen matka kun konduktööri ei koskaan ilmaantunut. Cervignanosta jatkettiin matkaa bussilla ja tässä vaiheessa b&b emäntämme Alessandra jo huolehti, että missä viivymme. Vanhassa talossa mukava majapaikka Alessandralla onkin. Vanha talo on ihanan viileä kun ilma on helteisen kuuma.
Aquileia on pieni sympaattinen kaupunki, joka on kuuluisa ikivanhasta kirkostaan. Basilican rakennus on aloitettu vuonna 313. Todella 313, ei 1313!!! Jotenkin kuvittelin, että Aquileia olisi tarkoittanut akilleija kukkaa, mutta kotkaanhan kaupungin nimi tietenkin viittaa.
Tänään on mentävä aikaisin nukkumaan, viime yönä uni kutistui muutamaan tuntiin, kun kovasti varoiteltiin lentokentän hurjista ruuhkista ja mitään ruuhkia ei sitten ollutkaan. No,  ei ainakaan tullut kiire. Täällä Italiassa on yllätys, yllätys edelleen maskipakko ainakin linja- autoissa ja vaaditaan vieläpä FFP2 maski. Muutenkin kasvomaskeja käytetään edelleen paljon. Aikamoinen ero siihen kun Helsinki-Vantaan lentokentällä ei juuri kellään ollut enää maskeja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti