sunnuntai 19. kesäkuuta 2022

CASTELMONTESTA TORREANOON

Aamu Castelmontessa ei sujunut ihan suunnitelmien mukaan. Oli tarkoitus kerrankin saada hyödynnettyä aamun viileys ja päästä aikaisin polulle. Luulimme, että olimme sopineet respatytön kanssa, että lähdemme aikaisin ja hän laittaa meille aamiaistarvikkeet valmiiksi ja sitten vain self service kun itse haluatte. Hyvin nukutun yön jälkeen noustiin reippaina jo viideltä! Ei ollutkaan meille aamiaista, mutta italialislaispariskunnalle oli katettu aamiainen ja he olivat sen jo syöneetkin ja lähteneet kohti Masarolista, joka olisi meidänkin kohde. Joko erehdys tai unohdus respatytöltä tai mikä ikävämpää italialaiset söivät ehkä meidän aamiaisemme!!! Aika turhautuneina jäätiin sitten odottamaan, että Castelmonten kahvila aukeaisi kahdeksalta. Ei ollut intoa lähteä ilman aamiaista liikkeelle kun tiedossa oli, ettei pitkään aikaan tulisi minkäänlaista ruoka- tai juomamahdollisuutta.
Vihdoin saatiin aamiaista ja päästiin liikkeelle. Koko aamupäivä alamäkeä kohti Cividalen kaupunkia joka näkyi alhaalla.
Kaupunkia lähestyttäessä näkyi kuumuudessa kuin kangastus. Jääkylmät vuoripurot yhtyvät joeksi ja ihmiset nauttivat uimisesta. Eikun uimaan!
Uimisesta virkistyneenä tullaan Cividalen kaupunkiin. Todella kaunis kaupunki! Cividale on langobardien (muinainen germaanikansa) kaupunki. Ilmeisesti käyttivät ensimmäisen kerran Italia sanaa nämä pitkäparrat eli langobardit.
Lounastettiin  ja taas kerran äärettömän hyvää ruokaa! Miksi en ole Suomessa koskaan saanut näin hyvää ruokaa?
Majapaikkamme emäntä Stefania odottelee meitä jääkylmien juomien kanssa. Huomenna lähdetään oikeasti vuorille! Alku on ollut vain harjoittelua. Elämämme ensimmäiset energiajuomatkin tuli varmuuden vuoksi ostettua. 😬

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti