keskiviikko 22. toukokuuta 2024

SAARE- HAAPSALU


Aamu valkeni taas aurinkoisena. Meillä on ollut uskomaton onni säiden suhteen. Pelkkää aurinkoa yhdeksän päivää! Nenät ovat vähän palaneet, mutta mitäs tuosta. Anu emäntämme oli kattanut aamiaisen alakertaan.

Touhukas emäntä pitää majoitusta ja kahvilaa kartanossa, kutoo mattoja myyntiin ja jopa aamiaisen kauniit mukit olivat emännän itse tekemiä.

Tästä meidän viimeisestä patikointipäivästä oli tulossa lyhyehkö. Ensin kartanolta reilu 3 kilometriä Pürksin kylää kohti. Kettu tuli vastaan kartanon tiellä.

Pürksissä olivat koululaiset juuri menossa kouluun ja käytiin vilkaisemassa Pürksin kartanoa.

Sitten matka jatkui kohti Österbyn satamaa alle neljä kilometriä. Oltiin edellisenä iltana otettu yhteyttä "paattimeeheen" niinkuin kartanon emäntä Anu sanoi. Österbyn satamasta on vain 15 minuutin venematka Haapsalun kaupunkiin. Venekyyti eli veetakso on kuitenkin tilattava etukäteen, jotta "paattimies" tietää tulla tiettyyn aikaan hakemaan venekyytiä tarvitsevia. Systeemi tuntui toimivan erinomaisesti. Paattimies tuli veneellään minuutilleen Österbyyn satamaan silloin kun oli sovittu.

Hetkessä oltiin Haapsalun viehättävässä kaupungissa. Vietämme Haapsalussa vielä pari lomapäivää. Muutama sananen rannikon vaellusreitistä. Maasto on tasaista ja melko vaihtelevaakin. Eläimiä ja varsinkin lintuja näkee ja kuulee todella paljon. Palvelut ovat kuitenkin kävelijälle vähän harvassa. Ruokailut, eväät ja majapaikat täytyy suunnitella tarkasti etukäteen. Välillä päiväetapit venyvät pitkiksi, majapaikkojen puutteen vuoksi. Mutta kaikkinensa mielenkiintoinen vaellus, josta muutamana kiintoisimpana paikkana voisi mainita Pakrin niemen ja Padisen kartanoalueen ja luostarin. Laittakaahan viestiä blogia seuranneet!
Kiitos jos vaelsitte kanssamme!

2 kommenttia:

  1. Hei Päivi. Kiitos mielenkiintoisesta retkestä jota olen seurannut päivittäin. Harvoin näkee reittikuvauksia noilta seuduilta. Kuinka pitkiä mahtoivat olla etappinne?
    t.Tiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Tiina! Kiva kun seurasit. Itse yritin myös etsiä muiden kuvauksia ennen meidän lähtöä ja totesin saman, hyvin vähän löytyy kuvauksia reitistä. Etapit meillä oli pituudeltaan noin 16-27 kilometriä. Tosi kivoja osuuksia pitkin merenrantaa, mutta myös niitä tylsempiä pätkiä asfaltoitua tietä pitkin.

      Poista