perjantai 17. toukokuuta 2024

PAKRIN NIEMI- PADISE


Aurinkoinen aamu herätti meidät Pakrin niemen majakanvartijan vierastalossa. Tulossa oli lämmin, suorastaan helteinen päivä. Lähdettiin kävelemään kohti Paldiskin kaupunkia aika jyrkällä harjanteella. Kieltotaulut varoittivat hengenvaarasta, mutta siitä kulki rannikon vaellusreitti, niin siinä mekin käveltiin. Totesin, että parempi olla katsomatta äkkijyrkkää pudotusta merelle päin, vaan suunnata katse sisämaan puolelle, niin pysyy tasapaino paremmin. 😉
Aika pian oltiin Paldiskin kaupungissa. Kiitin onneani etten ollut varannut täältä majoitusta, vaan mukavasta talosta Pakrin niemellä. Paldiski vaikutti, ankealta ja hymyttömältä kaupungilta. Joskus kaupungin ilmapiirin aistii nopeasti ja Pakdiskista halusi nopeasti jatkaa eteenpäin. Ja nopean kauppapysähdyksen jälkeen jatkoimme rivakasti eteenpäin läpi loputtomalta tuntuvan teollisuus - ja satama-alueen.
Paldiskin jälkeen käveltiin aika pitkään vähän tylsää asfaltti tietä, jossa kulki suht paljon liikennettä.
Madisen kylän kirkko osui sopivasti evästauon paikaksi, suunnilleen puolivälissä päivän taipaletta.
Joku raukka oli unohtanut kirkolle erinomaiset teleskooppivaelllussauvansa. Liekö ollut joku saman reitin kulkija.
Päivä alkoi muuttua iltapäivällä vain kuumemmaksi ja kuumemmaksi. Peltoteitä kuljettiin, eikä juuri varjoa löytynyt.
Madisen kartano putkahti vihdoin näkyviin puitten välistä. Olipa hyvä että olin varannut majoituksen jo etukäteen, sillä olimme niin pölyisiä ja hikisiä, että meidät olisi varmaan muuten käännytetty ulko-ovelta tiehemme.
Amalia huoneemmee näyttää oikein viehättävällä, siihen asti kunnes olemme levittäytyneet huoneeseen kimpsuinemme ja kampsuinemme. Pesseet pyykkiä, ripustaneet sen kuivumaan yms.
Kartanon vieressä on 1200-luvulla perustettu sistersiläisluostari, joka on nykyään museona. Padise onkin aika suosittu matkailukohde, kun täältä löytyy kaikenlaista nähtävää.
Huomenna illalla tässä luostarin kirkossa olisi kamarimusiikkikosertti, mutta silloin me olemme jo kävelleet eteenpäin.




4 kommenttia:

  1. Paldiski ei sitten ole muuttunut. Käväistiin vuosia sitten autoreissulla ja ankeaa oli. Kiva taas lukea sun blogia.

    VastaaPoista
  2. Hei, joo ei ole muuttunut! Paldiski oli tosiaankin ankea. Mutta ootteko käyneet Padisessa? Jos siellä päin joskus kuljette, niin sitä kartanohotellia suosittelen, huonehintaan sisältyi myös 2h pikkuruisessa, uudessa, sympaattisessa boutique spassa. Se on oikein romanttinen paikka.

    VastaaPoista
  3. Siellä ei ole käyty. Tuo kuvan huone on kyllä houkuttelevan näköinen

    VastaaPoista