torstai 4. toukokuuta 2023

Päivä 8 Nicellin kylästä Groppallon kylään

Herättiin häikäisevään auringonpaisteeseen. Tänään jatkettaisiin vaellusta Groppallon kylään. Kylästä tuntui etukäteen olevan hankala saada majapaikkaa. Pohdittiin Margheriten ja myös edellisen paikan saksalaisnaisen Sigridin kanssa sitä, miksi joskus pikkukylistä on nimenomaan ulkomaalaisen vaikea löytää majoitusta. Sigridin mielestä pikkukylissä suhtaudutaan ulkomaalaisiin epäluuloisesti ja sähköpostivarauksiakin hiukan pelätään, mitä lie viruksia niissä on. Margheriten mielestä se on suurta typeryyttä majoittajilta, mutta myönsi itsekin ihmetelleensä Päivi - nimeä ja pohtineensa, että olemmeko me kenties turkkilaisia. Mutta koska hän on avarakatseinen saksalainen, hän ajatteli että sopii kyllä turkkilaistenkin tulla.

Päivästä oli tulossa lämmin ja päivän vaelluksesta korkeuskäyrän mukaan U:n muotoinen. Ensin laskeudutaan puoli päivää alamäkeen joelle asti, jonka jälkeen noustaan puoli päivää Groppallon kylään.

Välillä käveltiin pienten vuorikylien läpi. Usein näyttää menevän koko päivä ettei nähdä ainuttakaan ihmistä, vain äärimmäinen hiljaisuus ja linnunlaulua.


Pieni puronylitys ei tuota ongelmia.
Vihdoin laskeuduttiin Nure - joen rantaan. Oltaisiin voitu valita myös pidempi reitti ja ylittää joki siltaa pitkin, mutta koska Margherite vakuutti, että kyllä joen yli pystyy kahlaamaan, niin päätettiin yrittää. Ja onnistuihan se, vaikka pienoinen yllätys oli että joessa oli useampi haara eli ylityksiä ei ollut yksi vaan peräti kolme!
Aika rankka nousu kohti Groppalloa alkoi. Ilma oli myös selvästi lämpimämpi kuin aikaisempina päivinä. Onneksi oli vettä mukana riittävästi ja Margheriten tekemät eväät.
Groppallon kirkko putkahti viimein näkyviin vuorella.

Groppallossa majoitus Albergo ristorante Fratelli Salinissa. Salinin veljekset tekevät makkaraa. Emäntää huvitti vähän kun toivoimme vegetaari - illallista makkaratehtaassa kun ollaan. 
2 kommenttia:

  1. Eikös jalat jähmettynyt, kun kahlasitte jokia pitkin?Jos Päivi käytät toista Anna nimeäsi, niin eipä kukaan ihmettele nimeäsi. Hyvää matkaa eteenpäin

    VastaaPoista
  2. Jokivesi oli ihanan vilpoista. Tänään oli hyvinkin lämmin ilma. Joo Annaa voisi hyvin käyttää ellei se sitten hämmennä, majapaikkojen on täällä kirjattava passista tarkasti kaikki tiedot, jopa syntymäkotikuntaa myöten ja usein ihmettelevät että mikä nyt onkaan sukunimi ja mikä etunimi yms.

    VastaaPoista