torstai 27. huhtikuuta 2023

Via degli Abati

Päivä 1
PAVIASSA

Kierreltiin tämä päivä Paviassa!  Euroopan vanhin yliopisto on Paviassa! Opiskelijoita täällä myös tuntuu olevan hurjan paljon. Vaikka kaupunki on vanha, täällä on nuorekas tunnelma, koska tuntuu, että kaikki paikat on täynnä opiskelijoita. Sattui vielä niin hauskasti, että tänään osa opiskelijoista kulkee laakeriseppele päässään ja kuohuviinipullot poksahtelee. On ilmeisesti joku valmistumispäivä yliopistosta. Nuorelle miehelle, jolla myös oli laakeriseppele päässään, ikätoverit hoilasivat jotain " Dottoressa, Dottoressa"- laulua. Vähän kyllä kuulosti pilkkalaululta. 

Onnistuttiin löytämään mukava Airbnb - huoneisto vanhasta kaupungista. Huoneiston ylimmästä kerroksesta näkyy mukavasti Pavian kattojen yli. Kun baarit sulkeutuivat illalla, tuli hiirenhiljaista. Aamun hiljaisuudessa myös ihmettelin hetken, että missä oikein olen. Ei kuulunut kotipihan räkättirastaita, ei sepelkyyhkyjen kurnutusta ja mikä mukavinta, ei myöskään sen raivostuttavan fasaanikukon rääyntää kello viisi aamulla! Kaupungissakin voi olla hiljaista, kiitos vanhan kaupungin autottomuuden.

 Emäntäämme Caterinaa emme vielä ole nähneet, ainoastaan viestit kulkevat puhelimen kautta. Se on vähän outoa, ilmeisesti hän kuitenkin asuu tässä samassa talossa. Itse Airbnb - emäntänä koen tärkeäksi toivottaa vieraat henkilökohtaisesti tervetulleeksi ja neuvoa samalla oleelliset asiat majoitukseen liittyen. No, kukin tavallaan. 

Pavian tunnetuimpia maamerkkejä on Ponte Coperto eli katettu silta. Silta on rakennettu jo keskiajalla, mutta tuhoutui toisen maailmansodan pommituksissa ja on sen jälkeen rekonstruoitu entiselleen. En kyllä ymmärrä miksi sillan pitää olla katettu? Ehkäpä vain estetiikan vuoksi. Tiedä häntä.

Huomenna aamulla lähdetään vaelluspolulle. Varhain aukeava aamiaiskahvilakin on jo katsottu valmiiksi. Leipää, rakkautta ja kahvia. Sillä pärjää jo pitkälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti